Skip to main content

Hoe kan je eenvoudig buikvet verliezen?

Wanneer we je vragen wat je anders wilt zien aan je lichaam, antwoord je hoogstwaarschijnlijk: “Ik wil een strakkere buik” of “ik wil graag mijn overtollig buikvet verliezen”. 

En het is niet zo simpel om hier iets aan te doen. Mede door het feit dat we nooit kunnen kiezen waar we vet verbranden of waar je resultaat ziet. Elk lichaam is anders en we moeten hier ook vaak rekening mee houden

9 tips om overtollig buikvet te verliezen

1. Het start allemaal bij voeding!

Een juist en gezond voedingsschema doet wonderen. Dit met een focus op voldoende eiwitten, zeker in de ochtend. Eiwitten zijn de bouwstoffen van onder andere onze spieren en zorgen voor meer energie.

2. Drink je water!

Start de dag met alvast 2 glazen. Per dag raden we ongeveer een 2 liter water aan. Het zorgt mede voor je vertering en verbranding en minder vochtophouding. We bestaan uit 70% water, dus is het logisch dat we water ook nodig hebben om te functioneren!

3. Zeg nee tegen smoothies van fruit!

Bekijk zeker eens wat zo’n flesjes in de supermarkt van fruit bevatten. Beeld je in dat je deze aantallen in volledig, rauw, puur fruit zou moeten opeten (bijna onmogelijk!) Door een smoothie krijg je supersnel een enorme hoeveelheid (fruit)suikers binnen. Suikers, ook in fruitvorm, zijn vaak de grootste boosdoener voor buikvet als deze in overmaat gebruikt worden. Kies voor 2 stukken fruit per dag en dit in zijn onbewerkte vorm!

4. Kies voor gezonde vetten.

Bak met kokosolie of olijfolie en kies voor saladedressings op basis van appelazijn en lijnzaadolie.

5. Juist slapen versus juist eten.

Tijdens de nacht verwerkt ons lichaam heel wat, zowel mentaal als fysiek. De vertering van je avondeten gebeurt dus ook tijdens je nachtrust. Eet ten laatste 3 uur voor het slapengaan en zorg ervoor dat je een goede nachtrust hebt! Bekijk hiervoor zeker onze tips om beter te slapen.

6. Neem eens een koude douche.

Koude prikkels zetten je verbranding ook in werking omdat je lichaam dus echt zijn best moet doen om het warm te krijgen. Je spieren worden dus aangeschreven. Daarnaast geeft een koude douche ook tonnen energie en kan het positieve invloed hebben op je humeur. Je wordt er ook ineens wakker van!

7. Beweeg voldoende en beweeg juist!

Het is echt niet aan de orde om tegen 100 per uur buikspieroefeningen te gaan doen, het werkt eigenlijk niet voor je buikvetverbranding. Belangrijk is dat je een intensieve work-out doet en/of aan voldoende stappen per dag komt ( 8000 ongeveer ). Dit zal ervoor zorgen dat je buikvet gaat verbranden!

8. Gun jezelf die beloning maar overdrijf niet.

Alles volledig schrappen houdt niemand vol. Jezelf af en toe iets gunnen zorgt voor nieuwe energie en geeft je de motivatie zodat je kan blijven volhouden. Op die manier werk je je buikvet op eigen tempo weg.

9. Laat de moed niet zakken

Laat de moed niet zakken als het wat trager gaat. Zoals alles in het leven, ervaren we continu ups en downs, bij het werken naar een doel is dat niet veel anders. Laat de moed niet zakken en blijf knallen!

Ziezo, klaar om buikvet te verliezen?

Met deze simpele tips kom je al een heel eind! Je hoeft ze ook niet allemaal tegelijk te volgen om resultaat te zien. Elk lichaam is anders en heeft verschillende noden. Bekijk welke het beste voor je werkt en leg daar je focus op. Veel succes!

Wil jij graag voorgoed afscheid nemen van je overtollige kilo’s?

Stuur me een berichtje