Skip to main content

Overal waar je komt vertellen mensen dat groene thee goed is om te vermageren.

Wanneer je wilt afvallen dan draait het in eerste instantie om vaker sporten en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. En dat lijkt meestal niet eenvoudig, maar met een beetje volharding en de juiste begeleiding ga je merken dat dit veel evidenter is dan je dacht.

Groene thee als vetverbrander

Groene thee zorgt wel degelijk voor een toename van de vetverbranding blijkt uit een studie van onderzoekers van Maastricht UCM+.

Het is wel nog steeds belangrijk dat je ervoor zorgt dat je energie-inname lager is dan je energieverbruik. Is dit niet het geval? Dan slaagt je lichaam de overige energie op in je lichaam in de vorm van vetweefsel.

Groene thee dient als vetverbrander, maar hoe doe je je energie-inname dalen en je energieverbruik toenemen?

Groene thee bevordert energieverbruik

De meest voor de hand liggende optie om je energieverbruik te bevorderen is door te sporten. Daarnaast zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die je energieverbruik stimuleren, waaronder groene thee.

Maar er zijn nog een aantal voordelen van groene thee die ik je graag even mee geef.

Alle voordelen van groene thee op een rijtje gezet voor jou

  1. Groene thee bevat geen calorieën. Groene thee is goed voor een paar tassen per dag, vanaf meer dan 6-7 tasjes is het ook niet meer super gezond.
  2. Groene thee verkleint de kans op botontkalking, waardoor je op latere leeftijd minder last hebt van je botten.
  3. Een te hoge bloeddruk? Drink groene thee! Let wel op met teveel thee als je een lage bloeddruk hebt.
  4. Ziet je lever af van de alcohol die je achteroverslaat? 😉 Dan is groene thee jou op het lijf geschreven. Of beter gezegd, op je lever geschreven. Groene thee beschermt namelijk je lever tegen alcohol.
  5. Drink jij een kopje koffie om wakker te worden in de ochtend? Probeer dan een keertje om je kopje koffie achterwege te laten en een tas groene thee te drinken in de plaats. Groene thee bevat een gezonde dosis cafeïne dus is perfect geschikt om wakker te worden in de ochtend.

Helpt groene thee bij het afvallen?

Ja, maar in combinatie met voldoende beweging en een gezonde levensstijl. Zie groene thee niet als het toverdrankje om gewicht te verliezen.

De beste manier om af te vallen blijft een combinatie van gezond eten, voldoende beweging en een lekker extraatje zoals bijvoorbeeld een tas groene thee.

Wil jij graag voorgoed afscheid nemen van je overtollige kilo’s?

Stuur me een berichtje